Skip to main content

TALLERS DE MEMÒRIA I MOLT MÉS!

By septiembre 9, 2019Uncategorized

L’estil de vida i factors relacionats com ara l’estimulació cognitiva, exercici, dieta equilibrada, disminueixen el risc de patir malalties neurodegeneratives tals com el Parkinson, Huntington, demència frontotemporal, demència tipus Alzheimer, etc., ja que augmenten la reserva cognitiva. 

Però com és que la pràctica d’esport i per tant un estil de vida saludable promou el creixement neuronal? 

La neurogènesis esta reguldada pels factors neurotròfics, tals com  el factor neurotròfic derivat del cervell (BDNF), el factor de creixement nerviós (NGF), la neurotrofina (factor de creixement de fibroblastomes – NT-3), i el factor bàsic (FGF-2) que es veuen incrementats amb la pràctica de l’esport i l’estimulació sensorial, a l’hora que augmenta el nombre de neurones supervivents. Això suggereix que trastorns neurològics, tals com la lesió cerebral adquirida, lesions medul·lars i malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer poden ser tractables. 

Per tant, la dieta, l’estrès, i l’exercici físic tenen una clara influència sobre les cèl·lules mare neurals i / o la seva progènie, però, a més, també poden afectar indirectament a la neurogènesi.

La pràctica d’activitat física al llarg de la vida es considera un dels indicadors indirectes de l’estat de la reserva cognitiva. El manteniment d’una vida activa físicament augmenta la qualitat de vida mitjançant la promoció de l’envelliment saludable, la millora de la funció cognitiva, i la disminució de la possibilitat de patir demència. És important destacar que la pràctica moderada d’exercici aeròbic durant 1 any augmenta el volum dels hipocamps i millora la funció de la memòria espacial en persones sanes. En etapes avançades de la vida la participació en grups d’activitat física s’utilitza com a eina terapèutica per a millorar la cognició, prevenir el deteriorament cognitiu i fomentar la socialització. 

Sabent tot això Neurognostik ofereix un espai on posar en pràctica tots aquets descobriments científics. Per tant no només oferim un espai on es disfruta i ens ho passem bé mentre rehabilitem funcions tals com la memòria, atenció, llenguatge… sinó que també dediquem espai i temps a la pràctica d’exercici físic adaptat.

Vinga va! No perdis més temps! Vine, informa’t i inscriu-te al grup de tallers de memòria i molt més!

Leave a Reply