Skip to main content

La logopèdia és només pels nens?

By marzo 9, 2019Uncategorized

Sovint pensem que el logopeda només treballa o pot ajudar a nens amb dificultats per a dir la “r”, que els costa llegir, però us heu parat a pensar mai com us sentiríeu i viuríeu si no poguéssiu expressar en paraules el que esteu pensant? O com afrontaríeu cada àpat del dia quan empassar el menjar es converteix en una batalla esgotadora?

A consulta contínuament ens trobem amb persones que viuen aquestes experiències, i no només pateixen ells, sinó també els familiars que els acompanyeu, que sortiu de l’hospital després d’un diagnòstic que per vosaltres és devastador, o després d’una alta hospitalaria i l’únic que sabeu és que heu de tornar a casa amb mil dubtes i preocupacions.

Bé, doncs davant aquestes situacions tenim l’ajuda de la logopèdia. Que com veieu, no només ajuda a nens, sinó també als adults.

La comunicació humana és un procés complex que integra, no només totes les funcions cerebrals relacionades amb la comprensió i expressió oral i escrita, sinó també aquelles que afecten a la comunicació no verbal.

Quan hi ha una alteració en alguna d’aquestes funcions, la capacitat de la persona per a comunicar-se, es veu inevitablement afectada.

I la logopèdia no només intervé en casos on la comunicació es pot veure compromesa, sinó també en persones que degut a lesions cerebrals adquirides o malalties neurodegeneratives presenten dificultats en la deglució presentant el què es coneix com a disfàgia, entre molts altres trastorns.

Per tant el logopeda és el professional que s’ocupa de l’estudi del procés comunicatiu humà i de la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic i el tractament dels seus trastorns.

La comunicació verbal és un dels aspectes més complexos i elaborats de les funcions superiors. El llenguatge i la parla impliquen funcions auditives, visuals, cognitives, orofacials, respiratòries, deglutòries, vocals i tubàriques.

A Neurognostik disposem d’un servei de logopèdia dirigit a donar resposta a aquestes dificultats i moltes més. Ja saps que si dubtes de si et podem ajudar, disposes d’una primera sessió gratuïta!

 

Leave a Reply