Skip to main content

La gran desconeguda, la psicologia forense.

By febrero 25, 2019Uncategorized

La psicologia, sovint continua essent una gran desconeguda entre nosaltres, però la psicologia forense ho és encara més. Si t’estàs fent preguntes tals com; “Quina és la millor custòdia pels meus fills?”, “Com puc saber si la meva mare està prou capacitada per a redactar el seu testament?”, “Com puc saber si la meva filla està patint bullying a l’escola?”, “El meu fill m’ha explicat que la parella de la seva mare el maltracta, què haig de fer per a demostrar-ho?”. La psicologia forense és la resposta a elles.

 

“Quina és la millor custòdia pels meus fills?”,

“Com puc saber si la meva filla està patint bullying a l’escola?”

"Quina és la millor custòdia per als meus fills?" "Com puc saber si la meva filla està patint bullying a l'escola?"

 Així doncs, la psicologia forense ajuda al jurista o persones relacionades amb l’administració de la justícia aportant informes pericials, és a dir, informes que donen més informació dins d’un procés judicial i que poden ajudar a demostrar i/o donar resposta davant la justícia a les preguntes abans esmentades.

Per tant, el psicòleg forense te un paper clau alhora de resoldre els dubtes i qüestions que puguin anar sorgint, si estem passant per un procés relacionat amb els tribunals de justícia. Dubtes tals com entendre la nomenclatura judicial, els passos que cal fer davant el procés judicial en el què ens veiem immersos, documentació requerida, així com portar una metodologia legal correcte. No tots els què passem per un procés judicial tenim coneixements socials, relacionals, científics, i psicològics, en canvi un psicòleg forense sí.

 No tots els què passem per un procés judicial tenim coneixements socials, relacionals, científics, i psicològics, en canvi un psicòleg forense sí.

Vivim en una societat amb una normativa legal que ens orienta quan entrem en processos judicials de tipus penals com ara imputabilitat, efectes de violència en la vícitma, o bé de tipus civil com ara incapacitacions legals o laborals, guàrdies-custòdies i règim de visites, o fins i tot relacionades amb menors com ara bullying, credibilitat del testimoni. El psicòleg forense t’ajuda a entendre i aportar llum a aquets processos judicials tant complexes i angoixants. Per tant, ens explicarà i orientarà envers com anirà el procés judicial o d’una possible mediació sempre des d’una visió objectiva, rigorosa i professional. També ens pot elaborar un informe pericial, que servirà com a prova davant d’un judici, el qual es redactarà després d’un treball exhaustiu d’exploració i investigació adaptant cada prova o test psicològic segons necessitat i interpretant els resultats. Posteriorment s’elaboraran les conclusions seguint els coneixements sobre la legalitat que actualment està estipulada. 

 El psicòleg forense ens explicarà i orientarà envers com anirà el procés judicial o d’una possible mediació sempre des d’una visió objectiva, rigorosa i professional.

 Ara ja estàs més a prop de conèixer la psicologia forense! Neurognostik t’ofereix un espai on expressar les teves incerteses i on seràs escotlat i orientat en tot moment. Si dubtes de que et poguem ajudar, recorda que disposes d’una primera sessió gratuïta on pots venir a explicar-nos el teu cas i així saber si tenim la teva resposta!

 

Recorda, la informació sempre alleugera qualsevol preocupació.

 

 

Leave a Reply