Skip to main content

Neuropsicologia infanto-juvenil

By febrero 1, 2016septiembre 30th, 2017Uncategorized

Neurognostik comença a créixer i obre un nou servei orientat a la Neuropsicologia Infato-Juvenil. Pot ser us pregunteu què és el que fa un neuropsicòleg en aquest àmbit. Doncs, molt senzill, es dedica a estudiar el desenvolupament del cervell normal i patològic a l’etapa infanto-juvenil.

Com ja sabem, quan som petits aprenem molt ràpid, som com esponges, això és degut a que el nostre cervell comença a desenvolupar-se des de que som al ventre de la mare i no deixa de formar-se fins que arribem als 24 anys aproximadament. Hem de tenir en compte que és un òrgan molt vulnerable i  durant aquest procés poden passar una amplia varietat de coses que condicionin el desenvolupament normal d’aquest cervell.

El nostre objectiu és avaluar i intervenir, tant en les possibles conseqüències derivades d’una lesió cerebral adquirida, dificultats durant l’embaràs o al desenvolupament de determinades funcions cognitives produïdes en el transcurs de la infància (intel·ligència, atenció i concentració, memòria i capacitat d’aprenentatge, llenguatge, funcions executives, psicomotricitat…), com als casos en que l’ interès és estimular al màxim aquest cervell per aconseguir un bon equilibri i un màxim rendiment cognitiu.

Què fem?

Des de Neurognostik Infantil oferim una avaluació exhaustiva de les funcions cognitives mitjançant les proves neuropsicològiques oportunes per arribar a un diagnòstic més precís, el que també ens ajuda a programar una intervenció més ajustada al perfil de cada nen, segons les seves necessitats particulars.

El que tractem:

  • Dificultats de l’aprenentatge (lectura, escriptura, matemàtiques, baix rendiment acadèmic…)
  • Trastorn de l’atenció e hiperactivitat (TDAH)
  • Retard en el desenvolupament del llenguatge, maduratiu, psicomotor o generalitzat
  • Lesió cerebral adquirida (traumatisme craneoencefàlic, epilèpsia, prematuritat o baix pes al néixer, malformacions cerebrovasculars i tumors cerebrals)
  • Trastorns del llenguatge i la parla

El que ens interessa com a professionals és què tots el nens tinguin les mateixes oportunitats per arribar on vulguin. Què les seves dificultats no siguin una barrera per conformar-se si no tot el contrari, potenciem les seves capacitats i els ajudem durant el procés. Col·laborem amb els professors, pares i altres professionals per a que això sigui possible.

 

 

 

Leave a Reply